V preteklem tednu smo prvošolci spoznavali delo Rdečega križa. V ponedeljek smo vsi učenci in starši prejeli obvestilo, da bomo zbirali šolske potrebščine in igrače za otroke. Pogovarjali smo se, kaj bomo prinesli in komu je to namenjeno.

8. maj je mednarodni dan  Rdečega križa. Ogledali smo si filmček o Rdečem križu, učiteljica nam je povedala, kako pomagajo prostovoljci in kako lahko pomagamo tudi mi. Spoznali smo, da lahko tudi sami, čeprav smo še majhni, pomagamo:

  • staršem in starim staršem pri opravilih
  • sošolcu ali sošolki pri učenju, ga obiščemo, ko je bolan, ga potolažimo,..
  • skrbimo, da smo varni na cesti in pri igri
  • podarimo stvari, ki jih ne potrebujemo (igrače, oblačila,..)
  • skrbimo za čisto in urejeno učilnico, dom, okolico

V petek smo imeli naravoslovni dan. Najprej smo odšli na travnik in spoznavali zdravilne rastline. Nabrali smo jih polno košarico. V kuhinji smo z učiteljicami pripravili zeliščno omleto in čaj, v vazo pa smo naložili trpotec in sladkor za trpotčev sirup.

Obiskala nas je gospa Rožica Žvanut, predsednica Rdečega križa Renče. Na atriju smo v senci dreves poklepetali z njo o vsem, kar smo se naučili o Rdečem križu. Pohvalila nas je, da že veliko vemo in da smo pridni. Vesela je bila, ko je slišala, da smo pripravili zbiralno akcijo. Povedala je, da so vse stvari, ki smo jih nabrali že v jesenskem času, razdelili družinam, ki so bile prizadete v poletnih poplavah.

Dobili smo zgibanke, v katerih nas Rdeči križ uči, kako smo lahko dobri mladi člani Rdečega križa. Prejeli smo tudi majice z medvedkom, ki nosi znak Rdečega križa. Veseli smo si jih oblekli in se slikali z gospo Rožico. Na koncu smo se posladkali z zeliščno omleto in čajem.

 Prvošolci in učiteljice

Dostopnost