V petek, 14. 6., smo se z učenci OŠ Renče ter podružnice Bukovica udeležili kolesarske dirke v Renčah. V podporo kolesarjem smo v šoli izdelali plakate in druge navijaške pripomočke, ki so nam dobro služili pri navijanju ter spodbujanju. Ob tem smo razmišljali o različnih navijaških besedah, besednih zvezah in državnih simbolih, ki smo jih dodali na vizualno gradivo. Med ustvarjanjem smo izkoristili čas za pogovor o kolesarski dirki, skozi katerega so učenci spoznavali aktualne slovenske kolesarje in šport kolesarstva. Nato smo se sprehodili do krožišča v Renčah, kjer smo nestrpno pričakovali kolesarje. Tam so učenci prejeli tudi vsak svojo navijaško zastavico, ki so jo uporabili poleg svojih lastnih transparentov.

Preden so prispeli kolesarji, smo našli svoje mesto za navijanje, ponovili nekaj varnostnih in vedenjskih pravil in povadili mahanje z zastavicami. Ob čakanju na kolesarje smo pozdravili še mimoidoče policiste in ostale spremljevalce. Čeprav je opazovanje dirke trajalo le nekaj sekund, saj so kolesarji hitro švignili mimo nas, smo v tem času navijali tako glasno in energično, da se nas je slišalo še v sosednjo vas! Učenci so bili zelo navdušeni nad doživetjem.

Ob zaključku smo se Bukovški učenci poslovili od Renčanov in se odpravili vsak proti svoji šoli. Več o samem dogodku si lahko ogledate na priloženih fotografijah iz arhiva učiteljic. 

Dostopnost