Smo skupina Oblački iz vrtca Renče in prešteli smo skoraj vseh 365 dni starega leta. V tem letu se nam je veliko zgodilo. Spoznali smo različne knjižne junake, preskočili mnogo ovir-to predvsem mislimo športnih ovir, videli kako se letni časi spreminjajo iz cvetočih polj in travnikov do žgočega sonca, v barvite listke jeseni, do megle in hladnega vetra.

Sedaj, ko se iztekajo zadnji dnevi starega leta, smo si postavili veliko nalogo…in uspela nam je. Vsak dan smo pridno rezali in barvali sladkorne pene, lizike, medenjake, piškote, ne čisto prave ampak iz posebnih materialov. Skupaj z vzgojiteljicama smo v naši igralnici postavili hišico, na katero smo prilepili vse sladke izdelke in jo poimenovali »božična hišica«. V njej tla prekriva mehek sneg, ki ni čisto pravi sneg, ampak posebno blago.  V njej je tudi velika puhasta blazina, zaboj poln božičnih zgodb in ko se udobno namestimo, s knjigo v roki, pogledamo proti vrhu in zableščijo se nam barvite novoletne lučke, ki krasijo streho naše hišice. V ozadju nam cingljajo kraguljčki in božične melodije..čisto pravljično je.  Ampak, ker smo dobrega srca in vemo, to smo se naučili, da je december tudi čas obdarovanj, smo sklenili, da bomo nekoga obdarili tako, da bomo čisto sami izdelali igračo. V skupini smo tuhtali in zbirali ideje in se domislili, da izdelamo »lutkovno gledališče« in to čisto sami.

Vzgojiteljica je pripravila material in  izdelali smo  prstne lutke opičje družine. Vse lutke smo poimenovali, jim nadeli različne barve pentelj, izdelali lutkovno gledališče v obliki torbe z žepki, v katerih počivajo lutke. V torbi se skriva še gledališka kulisa za lutke v obliki božične hišice.

To igračo bomo podarili otrokom iz centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava.

In sedaj, ko smo izpolnili naše velike naloge in to čisto sami, pa se lahko brez težav zapodimo proti novemu letu. Leto 2016 bodi veselo, razigrano, navihano, učeno in igrivo.

Oblački, Nika in Jožica.

Zapisala: Vzg. Nika Kodrič

Dostopnost