Drugošolci s POŠ Bukovica smo v tem šolskem letu v kombinaciji s četrtošolci. En teden pa je bil za nas prav poseben. V ponedeljek, 12. oktobra, smo četrtošolce pospremili na avtobus, ker so odšli v šolo v naravi.

Vreme nam je bilo naklonjeno, zato smo se podali na jesenski pohod. Imeli smo čudovit dan.

Najprej smo se peš podali do Renč, kjer smo šli mimo Aljaževe hiše in nato spoznavali renško šolo (ogledali smo si vse pisarne in se srečali z delavci šole), obiskali smo naše sovrstnike – drugošolce in skupaj z njimi tudi zapeli. Večini otrok je bilo najbolj všeč, ko smo v veliki telovadnici plezali po drogu. Prijazni kuharji so nam v šolski jedilnici pripravili malico, nakar smo se podali spet proti Bukovici. Spoznali smo Sofiinega psa in ugotovili, kje sedaj Sofia živi. Nato smo obiskali Larin dom, kjer smo si ogledali pujse in kokoši. Na Milinem domu pa smo videli še kužka Bona, koze, ki smo jih tudi hranili, deguje in muco.

Preživeli smo aktivno in vsebinsko bogato dopoldne, v okviru športnega dne pa še utrjevali snovi: varno v prometu, življenjska okolja, značilnosti jeseni, naša šola in odnosi med ljudmi.

O tem, kaj jim je bilo najbolj všeč in lepo, so drugošolci povedali:

  • ko sem srečala mojega psa (Sofia)
  • ko smo tekali in ko smo v Renčah plezali (Aljaž)
  • ko smo videli, kako se Mila igra s psom in ko smo dajali kozicam jest (Sara)
  • ko smo plezali in ko smo šli k meni domov (Mila)
  • ko smo šli plezat in gledat deguje (Veronika)
  • ko smo šli pogledat prašiče (Lara)
  • ko smo plezali (Tjaša)

Na športnem dnevu je bilo zanimivo, pestro, zabavno, poučno… Dan dejavnosti smo izkoristili še za poučni opazovalni sprehod, za kar v kombinaciji s četrtim razredom skoraj ni možnosti.

 

Drugošolci s POŠ Bukovica in učiteljica Nadja

Dostopnost