Kot vsako leto je bilo tudi ob letošnjem tednu otroka v našem vrtcu zelo pestro.

V ponedeljek smo strokovne delavke vrtca zaigrale igrico« Vse si delimo, drug za drugega skrbimo«. Za konec smo se posladkali z jabolki in palačinkami posutimi s čarobnim prahom prijateljstva.

Z gledališčem Smejček smo v torek odpotovali v pravljični svet. Predstava Žabji kralj je otroke zelo navdušila, saj so se o njej še veliko pogovarjali.

V sredo smo tekmovali v družabnih in šaljivih igrah. Preizkušali smo se v preoblačenju, nošenju kostanjev, prepoznavanju sovrstnikov z zavezanimi očmi in pokanju balonov. Tekmovalce smo bodrili z glasnim navijanjem in se dodobra nasmejali.

Četrtek je bil posvečen izdelovanju medvedkov, ki smo jih podarili svojim prijateljem. Otroci iz skupine Metulji so izdelali medvedka tudi za sovrstnike v skupini Sončki iz vrtca Renče.

V petek smo plesali in peli pesmi o medvedkih, katere smo kasneje tudi podarili svojim prijateljčkom. Teden otroka smo zaključili s pesmijo Gradim prijateljstvo. Veselo razpoloženi smo se odpravili na igrišče, kjer smo se posvetili igri in tkanju novih prijateljskih vezi.
Mojca Kobal                                                                                                                                                 

Dostopnost