Knjiga “Darilo za Ivanko” prejela posebno nagrado žirije

Jan 9, 2017

Na 14. mednarodnem literarnem natečaju za najboljšo otroško in mladinsko knjigo mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji, so slovenski prispevki znova zelo očarali literarno žirijo.

Mednarodna literarna žirija v Schwanenstadtu je določila, da bo od 46 slovenskih literarnih prispevkov, trinajst nagrajenih.

 

V sklopu 14. literarnega natečaja je mednarodna žirija pregledala 199 prispevkov, ki so prispeli iz vseh avstrijskih dežel, iz Italije, Slovenije in Nemčije. ( Povzeto po agenciji Morel)

Med nagrajenimi deli je tudi knjiga Darilo za Ivanko (klikni za ogled knjige!), ki so jo napisali in ilustrirali učenci PB in likovnega krožka POŠ Bukovica, v šolskem letu 2015/2016. Te dni pa so nagrajenci prejeli nagrade, ki so po pošti prispele iz Avstrije.

Pri nastajanju knjige so sodelovali: Nik Božič, Sašo Čebron, Luka Matia Petrolo, Minea Trojer Smrečnik, Mila Bremec, Sofia Humar, Sara Janjilović, Veronika Makovec, Aljaž Mask, Tjaša Vogrič, Amadeo Aurora, Čebron Denny,Čečko Tilen, Elersič Abel, Veronika Makuc, Enej Peternel, Stanič Timotej, Špacapan Liam, Peter Urban in Abramič Hana.

Dostopnost