December je mesec poln pričakovanj, prazničnega veselja in zimskih radosti. V vrtcu Renče smo skupaj z otroki obudili dobrodelnost s sloganom »Naredimo nekaj dobrega«. V zadnjem tednu pred prazniki smo bili z mislimi in dejanji dobrodelni.
To je čas, ko nikakor ne smemo pozabiti na osamljene, ostarele, katerim lahko polepšamo praznične dni, jih obiščemo in osrečimo.

Skupni cilj vseh otrok in vzgojiteljic v vrtcu Renče, da spečemo piškote za ostarele, nas je vodil, da smo skupaj pripravljali testo za piškote, se med seboj družili, otroci pa so z navdušenjem z modelčki ustvarjali različne oblike piškotov iz testa. Pomagali so tudi pri peki piškotov in opazovali , kako se testo spreminja v zlatorumene barve sladkih piškotov. Ob koncu peke je še vsak otrok poskusil, kako okusni so nastali piškoti.
Naslednjega dne je sledil obisk v Medic hotelu – domu starejših občanov Renče.
Otroci so z zvrhano košaro slastnih piškotov ponosno korakali proti hotelu. Tam so nas v avli hotela pričakali starejši občani, katerim smo zapeli božične pesmi in privabili nasmeh na njihove obraze in morda tudi kakšno solzico sreče.
Čutiti je bilo toplino v njihovih in otrokovih očeh. V zahvalo za naš obisk, so starejši občani vsakemu otroku podarili pletene kapice in polno sladkarij.

Vsi skupaj smo tako pokazali, da imamo veliko srce in znamo narediti nekaj dobrega za sočloveka.

Zapisala: vzgojiteljica Nika Kodrič

Dostopnost