Učenci in učenke Osnovne šole Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče (v nadaljevanju OŠ Renče) so spet dokazali, da se OŠ Renče lahko ponosno pohvali s celo vrsto talentov! S svojimi izjemnimi nastopi so omogočili čudovit večer, s katerim je Šolski sklad svoj račun ojačal za debelih 573,41 evrov prostovoljnih prispevkov in donacij! Najlepša hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k temu uspehu in ustvarili nepozabno prireditev!

Organizacijski odbor zdaj že tradicionalne prireditve »Šola ima talent« je na čelu z Ano Novak, predsednico Upravnega odbora Šolskega sklada OŠ Renče, tudi letos pričaral krasen kulturno-umetniški večer. Polna dvorana je lahko uživala v raznovrstnem programu  tako ustvarjalnih otrok OŠ Renče, ki so šele na začetku svoje umetniške poti kot tudi že uveljavljenih umetnikov. Posebnost letošnje izvedbe je bila zagotovo premierna predstavitev himne prireditve, ki jo je ekskluzivno za prireditev »Šola ima talent« napisala Alja Furlan, uglasbila pa več kot talentirana Nika Kodrič, brez katere bi si prireditev težko predstavljali. Himna, ki so jo skupaj z Niko Kodrič zapeli vsi letošnji nastopajoči, je krasno otvorila dogodek in prav vse v dvorani navdala s posebnim navdihom in spodbudo.

Vzdušje, podpora in zagnanost ekipe dokazuje, da mora prireditev »Šola ima talent« ostati tradicionalen dogodek šole, saj spodbuja k razvoju talentov, ustvarjalnosti in povezovanju otrok k ustvarjanju skupnih toč. Velik oder velike dvorane Angela Mlečnika Kulturnega doma v Bukovici, ki jo organizatorjem vsako leto solidarno odstopi Občina Renče – Vogrsko, predstavlja nastopajočim pomemben poligon krepitve samozavesti in veščin ustvarjanja čarovnije s publiko. Že sam nastop pred polno dvorano je za nastopajoče velik uspeh, ki terja mnogo poguma. A ne le to … tudi letos so vsi nastopajoči na svojih raznolikih nastopih več kot blesteli: na odru se je pelo, plesalo, igralo na inštrumente, plesalo s palico, predstavljajo veščine karateja in še in še. Prireditev je tokrat vrhunsko povezoval – prav po svoji pozitivni in motivacijski plati večini dobro znani učitelj – Marko Juretič, ki je odlično slalomiral med vsemi talenti, žiranti in nastopi ter dogodku dodal prav posebno energijo.

S svojimi duhovitimi »intermezzi« pa je prireditev popestril tudi Primož Forte, večini znan kot Gušto iz televizijske serije Ena žlahtna štorija, ki je odlično objel ženski del letošnje strokovne komisije. Poleg Primoža Forte sta nastope pod budnim očesom svoje strokovnosti pazljivo spremljali še pevka Tinkara Kovač in profesionalna plesalka in koreografinja Nastja Bremec Rynia. Soglasno in zelo usklajeno so na zmagovalni oder letošnje edicije prireditve »Šola ima talent 2019« postavili:

  1. Michele Malović (5. a) in Sara Janjilović (5. e) sta tako žirijo kot publiko prepričali s svojim neverjetno usklajenim plesom s palico (twirling v paru). Njun »Pozdrav soncu« je žarel od pozitivne energije – Sonce jima je zagotovo zavidalo sončnost in srčnost. Nastop pa – tehnično povsem dovršen in izveden brez napake, odplesan lahkotno, prepričljivo in zmagovalno. Michele in Sara sta absolutni zmagovalki, vredni poklona in spoštovanja.
  2. Urška Furlan (3. a) je s svojo pozitivno energijo in sončnim ter tehnično zelo dovršenim igranjem na harmoniko očarala vse prisotne v dvorani in si s svojo izjemno izvedbo pesmi Pod poncami prislužila drugo mesto z zlatim sijajem.
  3. Kristina Taskov (4. a) je skupaj s svojo plesno skupino (Ivan Mitkov, Sara Bizimoska, Mihaela Bojchevska, Daniel Ilievski, Chiara Leban, Angelcho Mladenovski, Stella Todorova) očarala s harmoničnim, usklajenim in ritmično izjemno težavnim makedonskim plesom Pajduško oro in si s krasno predstavitvijo makedonske kulture zaslužila odlično tretje mesto.

Žirija pa je podelila še dve posebni nagradi in sicer:
Posebno nagrado za interpretacijo je prejela Kristin Prinčič Simčič (5. a), ki je s svojim krasnim glasom in nežno mehkobo čudovito odpela Ditkino pesem Ne bodi kot drugi.
Posebno nagrado za izvirnost pa je prejela Nika Grenkuš (5. a), ki je dvorano očarala s svojim izjemnim igranjem na kar dva inštrumenta hkrati. Združila je harmoniko in klavir in nas suvereno ter nasmejano odpeljala s Harmoniklavirjem po avtocesti.

Čestitke vsem zmagovalcem, nagrajencem in ostalim nastopajočim, ki so za mišjo dlako ostali za zmagovalci. Točno tako je bilo, kot je poudarila tudi komisija: razliko so naredile malenkosti in prav malenkosti so iz množice bleščečih nastopov povlekle zmagovalce. A zmagovalci so vsi! Prav vsak od nastopajočih si namreč zasluži globok poklon in iskrene čestitke! Medtem, ko smo nestrpno čakali na rezultate, ki so jih v zaodrju temeljito predebatirali strokovni žiranti, smo na odru lahko občudovali izjemno plesno skupino MN Plesne šole Nova Gorica, ki jo vodi Nastja Bremen Rynia ter prisluhnili harmoniji prelepih glasov kvarteta Martinčice, ki ustvarjajo pod vodstvom Martine Feri.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli podprli prireditev »Šola ima talent« in tako poleg dobrega dela in konkretno podkrepljenega mošnjička Šolskega sklada omogočili otrokom OŠ Renče brušenje svojih talentov in nabiranje izkušenj na velikem odru. Organizatorjem pa čestitke za izvedbo izjemnega dogodka, ki bo z zbranim denarjem pomagal pri nakupu nadstandardne opreme, sofinanciral določene dejavnosti šole in subvencioniral otroke iz socialno šibkih družin.

Text in foto Tina Krog, članica OO Šola ima talent

MOŽNOST naročila posnetka in slik prireditve:

 

Dostopnost