Dan pred prvomajskimi počitnicami so otroci iz skupine Mavrice doživeli nekaj novega, saj so preizkusili svoje sposobnosti v kotalkanju. Skupino Mavrice obiskuje tudi deklica Aria Zorn, ki v prostem času kotalka. In ker že celo leto z otroki raziskujemo domači kraj Renče, smo se z  Ariino mamo Sorajo Zorn dogovorili za poseben dogodek.

Na kotalkališču v Renčah sta nas pričakali Soraja Zorn in Sara Pregelj ter 20 parov kotalk. Otroci so komaj pričakali trenutek, ko smo obuli kotalke.

Sprva smo si ogledali točko Arie, ki je nastopila ob glasbi Ledene kraljice v posebni obleki, posuti z bleščicami. Otroci iz skupine pa so se ob vodenju trenerke Sare Pregelj  sprva naučili, kako se obrnejo na kolena ter počasi vstanejo. Vztrajnosti in želje po kotalkanju jim tudi po eni uri ni zmanjkalo, tako kot ne padcev na ritko. Vsi so uspeli samostojno narediti  nekaj metrov s kotalkami ter se celo popeljati po poligonu. Veselje je bilo nepopisno in mislim, da je marsikateri otrok doma popoldne prosil, naj ga vpišejo na kotalkanje.

Arii in Soraji Zorn ter Sari Pregelj se zahvaljujemo za aktivno in zabavno dopoldne v Vrtcu Renče.

Zapisala: vzgojiteljica Mateja Komac

Dostopnost