Danes, 15. 11. 2019, smo imeli po vseh vrtcih in šolah v Sloveniji  Tradicionalni slovenski zajtrk: jedli smo črn kruh, maslo in med. Vsak je dobil jabolko in skodelico čaja. Ob tem smo s pogovarjali, kako pomembne so za človeka čebele in zakaj se moramo naučiti izbirati dobro in zdravo hrano.  Najboljša je hrana, ki jo pridelamo sami.

Učenci 3.a in 5.a smo v sklopu naravoslovnih vsebin iz UN in v sklopu Razširjenega programa – interesna dejavnost Vrt od začetka šolskega leta do danes skrbno nabirali in sušili zelišča s šolskega vrta, se  učili o uporabnosti zelišč v zdravilne namene in v kulinariki.

Danes smo pripravili za vse učence šole Zeliščno tržnico, na kateri smo ponujali čaje, kruh, peciva in namaze ter posušeno sadje. Stojnice smo lično okrasili in povabili vse učence, da nas obiščejo. Izdelali smo tudi plakate o zdravi prehrani in o gibanju ter pripravili delavnice, kjer so lahko učenci preverili svoj vid, ravnotežje in pravilno držo telesa.

Ob 10.00 uri so nas najprej obiskali otroci iz vrtca. Z zanimanjem so si ogledovali tržnico in poizkušali naše dobrote. Tudi učenci in učitelji so bili navdušeni in so nas zelo pohvalili. Bili smo zelo veseli.

Naš dan je zelo lepo uspel, zahvaljujemo se za obisk in pohvale.

Mentorici Ines Leban in Adrijana Likar

Dostopnost