Čas vrnitve v stare tirnice se nam odmika, če so stare tirnice sploh še uporabne. Epidemiološka slika je taka, da je vlada podaljšala ukrepe še vsaj za en teden. V času od 11. 1. do vključno 15. 1. 2021 bo, v skladu z odredbo vlade, pouk potekal na daljavo, vrtec pa izvajal le nujno varstvo.

Ponovno vas prosim za razumevanje in odgovoren odnos, do svojih otrok, drugih otrok, ki potrebujejo varstvo in do nas delavcev šole in vrtca. V vrtec naj prihajajo le zdravi otroci. To pomeni, da niti oni, niti njihovi družinski člani, ne kažejo nobenih znakov bolezni. Če obstaja sum na okužbo pri katerem od družinski članov, otroka ne vozite v vrtec. Niti med tem časom, ko čakate na rezlultate testa. Če pa je otrok slučajno v vrtu, ko izveste za pozitiven test, pridete takoj po otroka v vrtec. Otroka naj v vrtec ne vozi in ga prihaja iskat oseba, pri kateri obstaja sum pozitivnega testa.

Ob upoštevanju strogih ukrepov bomo uspeli zagotoviti varstvo za zdrave otroke, ki nujno potrebujejo varstvo. Če pa se virus prenese na osebje bomo prisiljeni zapreti vrtec v celoti, ker ne bomo imeli strokovnih delavk, ki bi lahko opravile nujno delo. Hvala za razumevanje.

Ravnatelj
Bogomir Furlan

Dostopnost