V mesecu maju so po dolgih dveh letih ponovno zaživela srečanja z dedki in babicami. To so srečanja, ki se jih veselijo tako babice, dedki kot tudi otroci, ki z nestrpnostjo čakajo , kdaj bo napočil veliki dan.

Letos smo zaradi trenutne epidemiološke situacije pripravili druženja na različne dneve.  Tako so bili   v četrtek, 19.5.2022, kot prvi povabljeni stari starši otrok skupine Mavrice.  Skozi socialno igro »Ti si zeleni krokodil« so se najprej  vsi otroci predstavili, nato so preko pesmic prikazali nekaj utrinkov iz šolskega leta. Za konec so se spremenili v vesele žabice, ki delajo jabidabidu.                                                                                        

V petek so se srečanja veselili otroci iz skupine Zvezdice. Babicam in dedkom so zapeli in zaplesali pesmi o gosenici in avtu. S pesmicama »Če si srečen« in »Če si slabe volje« pa so odgnali vso slabo voljo, če se je mogoče skrivala v kakšnem kotičku.

Tudi naši najmlajši so bili veseli obiska starih staršev. Sončki so ob petju pesmic »Ringa raja«, »Kuža pazi« in »Pajek« zaplesali. Z babicami in dedki so nato naredili pajkovo mrežo in nanjo dodali pajka, ki so ga predhodno izdelali. V spomin na prijetno druženje so domov odnesli skupno fotografijo.

Otroci skupine Lunice pa so iz varnih naročij svojih starih staršev prisluhnili zgodbici »Pri dedku in babici« in nato zaplesali zajčji ples. Pri tem so jim pomagala velika zajčja ušesa.

Naši najstarejši otroci iz skupine Oblački so v torek zaokrožili skoraj teden dni trajajoča druženja. Babicam in dedkom so povedali, zakaj jih imajo radi, za konec pa zapeli dve pesmici.

Ob koncu vsakega srečanja so se stari starši in otroci lahko posladkali in poklepetali ob kavici in soku. Otroci pa so se razživeli še bolj kot ponavadi, saj so ob sebi imeli največje zaveznike in prijatelje, »none in nonote«.

Otroci in strokovne delavke se starim staršem zahvaljujemo za tako številčen obisk. Z njimi nam je vedno lepo. Ob njihovih veselih pogledih in besedah hvaležnosti se vedno napolnimo z dodatno energijo. Njim pa, upam, da vedno znova pokažemo, kako pomemben steber predstavljajo svojim vnukom na poti odraščanja.

                                                                                                                                              Zapisala: AO

Dostopnost