SKUPAJ SE IMAMO DOBRO je bila osrednja tema letošnjega Tedna otroka.
Pod

atki TOM telefona kažejo, da otroci najbolj hrepenijo po prijateljstvu in po tem, da se imajo dobro s sovrstniki, ki jim zaupajo, zato se osredotočajo na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, pogovarjanja v živo, skupnih dogodivščin, sproščenosti in zabave. Navdih za temo so našli v naslovu pesmi “Skp se mava dobr“ avtorja NIPKE-ja, ki je letos ambasador Tedna otroka.

In res smo se imeli dobro. Dogajalo se je marsikaj.

Učenci prvih, drugih, tretjih, četrtih razredov so obiskali vrstnike POŠ Bukovica. Skupaj so se družili, igrali nogomet, slikali s kredo, razmišljali kdaj se imamo dobro, zadevali obroče z žogo in se igrali. Otroci so v druženju uživali, bili sproščeni in veseli.

Četrtošolci in petošolci so postali za en dan mentorji mlajšim učencem. Starejši učenci so v manjših skupinah učili mlajše učence o prometu, računati do 20 in računati do 100. Mlajši in starejši učenci so povedali, da jim je bil tak »pouk« zanimiv in všeč, ker so se veliko naučili. Starejši so povedali, da so čutili odgovornost do mlajših otrok, ko so jih učili. Izkušnja je bila za vse prijetna, zato so povedali, da bi tak dan še ponovili.

Vzgojiteljica Nina Furlan Balič, nam je pripovedovala pravljico o Mali miški in velikem rdečem jabolku ob slikah na malem lesenem odru. Mala miška je našla veliko rdeče jabolko, ki ga je delila s prijatelji. Tudi vzgojiteljica Nina je podarila jabolko, ki smo si ga razdelili kot pravi prijatelji.

Tretješolci, petošolci in učenci, ki obiskujejo Šolski vrt so pripravili čajanko z jesenskimi dobrotami. Ob dobrotah in glasbi smo se poveselili, zaplesali in posladkali. V tako prijetnem vzdušju smo zaključili teden otroka.

Dostopnost