V mesecu požarne varnosti nas je naš bodoči gasilec Matias povabil na obisk v gasilski dom Renče. Skupaj s starši in gasilci PGD Renče-Vogrsko so nas zelo prijazno sprejeli in nam predstavili vozila, opremo in orodje.

Otroci so imeli možnost obleči težko gasilsko opremo ter si nadeti različne čelade. Najbolj so bili navdušeni nad gozdno čelado, o kateri so se pogovarjali še v prihodnjih dneh. Otroci so “stopili v čevlje ” gasilca. Povedali so, da so čevlji “veliki, preveliki, težki ter da niso mogli hoditi z njimi”. Otroke je pritegnil tudi gasilski tovornjak s prižgano sireno in modrimi lučmi.

Obisk smo zaključili z ogledom krajšega posnetka o požaru na Krasu, ki so ga pripravili gasilci PGD Renče-Vogrsko. Vsi skupaj smo ponovno podoživeli trenutke strahu, groze, nemoči … Vsak otrok je požar doživel na svoj način, zato se v vrtcu o tem velikokrat pogovarjamo. Prva asociacija mnogih otrok na besedo Kras je požar.

V zahvalo za njihov trud so otroci vrtca pripravili manjše presenečenje. Narisali so jim risbice, vzgojiteljice pa smo jih opremile z izjavami otrok in lepimi željami.

Veseli in ponosni smo, da imamo v kraju tako pogumne in srčne ljudi – GASILCE.

Hvala vam za čudovito izkušnjo!

Otroci in vzgojiteljice iz skupin MAVRICE in OBLAČKI

Zapisala: vzgojiteljica Mateja Komac

Dostopnost