Otroke skupine Mavrice je v mesecu februarju čakal nov izziv. V sklopu projekta Turizem smo obiskali Kotalkarski klub Renče in del dopoldneva preživeli na kotalkališču. Otroci so ta dan nestrpno pričakovali, kar so nam potrdili tudi nekateri starši.

Na kotalkališču so nas pričakale Sara, Jessica in Lana, članice KK Renče. Prijazno so nas pozdravile in nam razložile, kaj bomo počeli. Najprej je vsak otrok dobil svoj par kotalk. Obuvanje nam je vzelo kar nekaj časa. Zato pa nam je čas v nadaljevanju minil zelo hitro.

Sprva so otroci premagovali ovire na poligonu. Prvi »koraki« so bili previdni in nesigurni. Tudi nekaj padcev je bilo. A otroci so se vedno znova pogumno pobrali in vztrajno nadaljevali. Za konec smo se igrali še igrico »Sonce, letalo, ogenj«. Navdušenje je bilo veliko, otroci so vsi po vrsti z veseljem sodelovali.

Čas nam je res hitro minil in otroci bi še kar kotalkali. Mogoče je med njimi tudi kakšen bodoči kotalkar. Velika hvala Sari, Jessici in Lani, ki so nas bile pripravljene sprejeti in so za nas pripravile lepo in zabavno dopoldne.

Zapisala: Ariana Oven

Dostopnost