V oktobru 2023 je v nekaj domov v Renčah prispela risbica in šopek rož. Otroci iz skupine Mavrice so risali in ustvarjali z namenom, da bi nekomu polepšali dan in mu na obraz narisali nasmeh.

Da je presenečenje uspelo, se moramo zahvaliti patronažni sestri Moniki Tratnik, ki se je na naše povabilo odzvala z veliko mero energije, volje in pripravljenosti za sodelovanje.

Vseslovensko akcijo »Pokloni čas, polepšaj dan« tako ne bomo izvedli kot enkratni dogodek, ampak bomo pripravljali pozornosti za starejše občane in občanke preko celega šolskega leta. Prejemniki risbic in šopkov so bili po besedah patronažne sestre izjemno veseli. Nekateri celo tako veseli, da jim je pritekla solzica sreče.  Otroke iz skupine Mavrice je razveselila gospa Marija, ki je otrokom v zameno v Vrtec Renče poslala piškote. Hvala.

Pozornost, sreča, ljubezen, prijateljstvo, solidarnost, nasmeh …. so danosti, ki nam jih poklanja življenje. Osrečijo tistega, ki jih poklanja ter tistega, ki jih dobi. Kmalu pričakujte novo presenečenje.

vzgojiteljica Mateja Komac

Dostopnost