V mesecu oktobru se je najstarejša skupina Čebele v vrtcu Bukovica, s šolskim kombijem, odpeljala na obisk v Waldorfski vrtec Kresnica. Vožnja je bila kratka, a za otroke zelo vznemirljiva. Počutili so se zelo pomembne in »velike«, saj se s kombijem vozijo šolarji. Otroci so v vožnji uživali, navdušeni so vzklikali se čudili, hihitali ter se veselili novih dogodivščin. Ob prihodu so nas otroci  ter strokovne delavke Waldorfskega vrtca toplo sprejeli in nas popeljali v njihov vsakdan. S skupnim igranjem in raziskovanjem so se otroci spoznavali ter tkali nova poznanstva. Otroke je pritegnilo in očaralo njihovo preprosto igrišče, odeto v jesenske barve, kjer je bilo veliko prostora za odkrivanje novih kotičkov. Za nas so pripravili kratko lutkovno predstavo, ki je otroke popeljala v pravljični, čarobni svet. Prijetno druženje se je končalo z veliko pozitivnimi in prijetnimi vtisi.

V mesecu novembru pa so nas z obiskom v našem vrtcu razveselile Kresničke iz Waldorfskega vrtca, z njihovimi strokovnimi delavkami. Otroci iz skupine Čebele so se obiska zelo razveselili in ga težko dočakali. Tudi sami so z veseljem razkazali igrišče ter otroke povabili k igri. 

Skupaj s športnim pedagogom Samom Nanutom smo za otroke izvedli športni poligon s številnimi zanimivimi nalogami, kot so gugalnica na drevesu, hoja po slacklinu, izstreljevanje žogice z elastiko iz tobogana ter številne druge naloge, v katerih so otroci uživali ter razvijali svoje gibalne spretnosti ter sposobnosti. Čas druženja je minil zelo hitro, saj smo uživali vsi, tako otroci kot tudi strokovni delavci. Polni novih vtisov, poznanstev ter dogodivščin smo se poslovili od novih prijateljev, z željo, da se kmalu spet srečamo.

HVALA ZA OBISK IN PRIDITE SPET, ZELO SMO UŽIVALI!

Zapisala vzgojiteljica Sara Marušič

Dostopnost