Že v predšolskem obdobju se lahko sklenejo prijateljstva, ki nato trajajo vse življenje. Tudi v našem vrtcu se tekom leta sklenejo številna prijateljstva. Letos pa smo se odločili, da bomo prijateljske vezi razširili tudi izven našega vrtca. Povezali smo se z Vrtcem Miren in se dogovorili za obisk. Otroci skupine Čebele iz Vrtca Bukovica so se odpravili na obisk v Vrtec Miren, otroci skupine Mavrice pa v Vrtec Bilje. Po zimskih počitnicah čaka druženje tudi otroke skupine Oblački iz Vrtca Renče. Vznemirljiva je bila že pot do naših novih prijateljev. Iz kombija se vsakič razlega otroški smeh in veselje. Ob prihodu so nas strokovne delavke in otroci prijazno sprejeli. Najprej smo se družili na igrišču, nato pa je sledil lov na skriti zaklad. Otroci so se med seboj pomešali in razdelili v tri skupine in tako pletli nove prijateljske vezi. Z veliko mero navdušenja so opravili številne
naloge, ki so temeljile na prepoznavanju pravljic in reševanju rebusov in tako uspešno prišli do skritega zaklada. Vsak otrok je ob zaključku srečanja prejel diplomo in medaljo. Vsaka skupina pa je v dar prejela knjigo.
Prijateljem iz Vrtca Miren in Vrtca Bilje se zahvaljujemo za lepo preživeto dopoldne in se že veselimo dne, ko bodo oni obiskali nas.

Če imaš prijatelja ob sebi, ni nobena pot predolga.
(Japonski pregovor)

Zapisala: Nina Furlan Balič

Dostopnost