V tednu od 23.1. do 26.1.2024 so se predšolski otroci iz Vrtca Renče in Bukovica udeležili smučarskega tečaja. Na smučišču Ski Bor v Črnem Vrhu je smučalo 24 otrok iz skupin Oblački, Mavrice in Čebele.

Za začetek – vožnja z avtobusom.  Veliko pričakovanje otrok, vznemirjenje, zanimanje s kom bom sedel zjutraj, s kom za nazaj …  Med vožnjo je bilo slišati prešerno smejanje, klepetanje in opazovanje zasnežene okolice.

Priprava v koči – Samostojno ali s pomočjo so otroci poiskali svojo torbo, si obuli smučarske čevlje, si nadeli smučarsko čelado in očala ter rokavice.

Odhod na smučišče – Prva dva dneva so otroci preživeli na spodnji, bolj položni vlečnici. Prilagajali so se na smučarsko opremo ter se učili varnega zaustavljanja in obračanja na mestu. Tretji in četrti dan so se otroci naučili samostojno uporabljati “veliko” vlečnico, drseti  ter vijugati med količki.

Za nadobudne smučarke in smučarje smo skrbeli štirje učitelji smučanja ter dve strokovni delavki. Otroci so bili na smučišču zelo poslušni in vztrajni. Spoštovali so pravila, ki veljajo na smučišču. V petek so nas na smučišču obiskali tudi starši. Otroci so jim s ponosom pokazali osvojeno znanje in si prislužili smučarsko medaljo.

Učitelji smučanja upamo, da bodo otroci naredili še veliko “smučarskih kilometrov”.

Zapisala Mateja Komac

Dostopnost