V petek, 18. novembra 2016, je v slovenskih osnovnih šolah in vrtcih že deseto leto potekal vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk.

Projekt javnosti predstavlja pomen kmetijstva in čebelarstva ter spodbuja k pravilni in zdravi prehrani. Učenci so bili povabljeni, da ta dan v šolo prinesejo domače sadje in izdelke, ki so nastali doma iz različnega domačega sadja, in tako je nastala manjša razstava. Pomenu zdrave, lokalno pridelane hrane, je bila ta dan posvečena posebna razredna ura v vseh razredih, med katero so otroci tudi pozajtrkovali.

Otroci vrtca pa so si s pomočjo vzgojiteljic pripravili pečena jabolka iz sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka; jabolk, masla in medu. Z njimi so se posladkali ob kosilu.

Pridružili smo se tudi pobudi Čebelarske zveze Slovenije, da ustvarimo najštevilčnejši čebelarski pevski zbor in ob 10. uri vsi skupaj zapeli pesem Čebelar Lojzeta Slaka. Na POŠ Bukovica so se šolarji pridružili vrtčevskim otrokom in tudi tam so vsi skupaj zapeli omenjeno pesem. Posnetka si lahko ogledate na spodnjih povezavah.

 

Dostopnost