Otroci Osnovne šole Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče (v nadaljevanju OŠ Renče) so dobilli priložnost za predstavitev svojih talentov, starši priložnost za novo dozo ponosa, vsi zainteresirani spektakularen večer poln talenta, Šolski sklad pa je svoj račun ojačal za debelih 970,92 evrov! Najlepša hvala vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu uspehu!

Predsednica Upravnega odbora Šolskega sklada OŠ Renče Ana Novak je na plodna tla položila zrelo seme, ki bo – v to verjamemo – kmalu zasadilo cel gozd odkritih talentov. Za napolnitev mošnjička Šolskega sklada je namreč predlagala prireditev »Šola ima talent« in dogodek skupaj z organizacijskim odborom tudi več kot uspešno realizirala. Na predizbor se je prijavilo kar devetindvajset raznolikih točk – na odru se je pelo, kotalkalo, igralo na inštrumente, čaralo, rapalo, pelo v spremljavi ritma lončkov, recitiralo, plesalo, plesalo s trakom, upravljalo s kopačem in še in še. Vsaka točka posebej je dokazala, da OŠ Renče zagotovo ima talent in to ne enega! Otroci so bili neizmerno ustvarjalni, pogumni, samozavestni in so svoj nastop vzeli odgovorno in resno ter ga do glavne prireditve, ki jo je sproščeno in zabavno povezovala Eva Kljun, znana tudi kot Marija Zmosta, še dodelali in nadgradili. Prav vsak si zasluži poklon in iskrene čestitke!

Ker pa je »Šola ima talent« usmerjena tekmovalno, so bili na koncu razglašeni tudi zmagovalci, ki so jih s strokovnim in nevtralnim ocenjevanjem določili člani komisije: producent glasbenega društva Nova Gorazd Božič, glasbenica in pevka Nika Kodrič, goriški rapar in freestyler Valter Lapanja – Valterap, poklicna igralka Medea Novak in plesni učitelj v plesni šoli Miro in tekmovalni plesalec Miro Perat. Vsak je tako dobil argumentirano oceno svojega nastopa in nabor točk, ki so na piedestal prve edicije »Šole ima talent 2017« postavile:

  1. Nikita Pečečnik s čutečim plesom s trakom Metulj,

  2. Ivana Osojnik Kerševan z očarljivim petjem pesmi Christine Perri Jar of hearts,

  3. Nika Uršič (prečna flavta), Tinkara Hladnik (vokal), Maja Cotič (klavir), Lina Lazić (prečna flavta) z dovršenim nastopom in interpretacijo pesmi Skyfall.

Prvouvrščena se bo tako zmagoslavno odpeljala z ultralahkim Pipistrelovim letalom, drugouvrščena bo lahko svoje prijatelje in prijateljice odpeljala v adrenalinsko-pustolovski park Soča Fun Park, tretjeuvrščene pa so si lahko skupaj ogledali film v kinodvorani Kulturnega doma Nova Gorica. Tudi ostali talenti niso odšli praznih rok, saj so prav vsi dobili poleg diplome tudi spodbudno nagrado za svoj trud. Prepričani smo, da bo prvi prireditvi »Šola ima talent 2017« sledilo še mnogo drugih in tako omogočilo otrokom OŠ Renče brušenje svojih talentov in nabiranje izkušenj na velikem odru pred številčnim občinstvom. Čestitke za izjemno kakovosten dogodek, ki je do zadnjega kotička napolnil Dvorano Zorana Mušiča v Bukovici.

Dostopnost