Učenje dobrodelnosti je proces, s katerim pridobijo vsi vpleteni. Pomoč ljudem v stiski daje otrokom poseben občutek moči in vrednosti, najboljši zgled pa smo lahko odrasli.

V šoli se učimo malih, drobnih dejanj, ki lahko nekomu polepšajo dan: pomagamo noni pri opravilih, obiščemo bolnega sošolca, podarimo premajhna oblačila in podobno.

Na naši šoli že vrsto let gojimo vrednote humanitarnosti in sodelujemo z organizacijo RK. Vsako leto izdelamo okoli 100 novoletnih voščilnic za najstarejše občane v kraju, ki jih pred prazniki obiščejo člani RK. Tudi letos smo to z veseljem naredili.

Drugošolci smo se odločili, da bomo pripravili manjšo humanitarno akcijo – zbiranje slikanic in igrač za otroke, ki to potrebujejo. Medse smo povabili gospo Rožico Žvanut, predsednico RK Renče. Povedala nam je, komu vse pomaga RK in kako lahko tudi mi komu pomagamo. Potem smo se skupaj odločili, da bi zbrane slikanice in igrače podarili otrokom iz bolnice v Stari gori. Ker ti otroci trenutno gostujejo v bolnici Šempeter, jih z učenci ne moremo obiskati, zato pa smo jim narisali lepe risbice z lepimi željami, napisali pa smo jim tudi pismo, v katerem smo se jim predstavili. Podarjeno bodo otrokom predali člani RK.

Upamo, da jim bomo tako vsaj malo polepšati praznične dneve. Želimo jim, da bi kmalu zgradili novo bolnico, da bi se lahko vrnili v domačo okolico v Stari gori.

Ob vseh aktivnostih so otroci izkazovali veliko srčnosti in izražali zadovoljstvo, da so lahko opravili dobra dejanja. Hvala tudi vsem staršem za sodelovanje.

Želimo vam veliko dobrodelnosti tudi v letu, ki prihaja.

učiteljica Ines Leban

Dostopnost