V četrtek, 23. 5. 2019, se je v dvorani Zorana Mušiča odvijala zaključna prireditev vrtcev Renče in Bukovica z naslovom ČEBELJI ŽIV-ŽAV. Vzgojiteljice so skupaj z otroki pripravile pester in zanimiv program na temo Čebela. Tema prireditve je bila izbrana v povezavi s celoletnim spoznavanjem čebele, čebelarstva in čebeljih izdelkov. Program je povezovala vzgojiteljica Tanja Rejc, ki je v napovedovanje skupin vpletla zgodbo o čebelici Mili.

Otroci vrtcev Renče in Bukovica so nam kot pridne čebelice predstavili, kaj so se med šolskim letom skozi igro in različne dejavnosti naučili.

Najmlajše čebelice skupin Lunice in Pikapolonice so se predstavile z video posnetkom. Skupine Zvezdice, Sončki, Oblački in Mavrice so zaplesale ob glasbi. Zvezdice so se naučile pesmico o Čebelici, ki so jo spremljale z malimi ritmičnimi instrumenti. Skupini Metulji in Čebele pa sta program popestrili z ugankami in deklamacijami o čebelah ter igro na male instrumente.

Pod vodstvom učiteljice Nataše Domazet sta skupini Oblački in Čebele zapeli pesmi o čebelah.

Posebno pozornost si zaslužijo naši mini maturantje, ki naslednje šolsko leto odhajajo v šolske klopi. Od vrtca so se poslovili s koračnico Mi smo mini maturanti ter prireditev zaključili s pesmijo Zgodba o prijateljstvu, ki so jo zapeli skupaj z vzgojiteljico Tanjo Rejc.

Ob zaključku nam je čebelica Mili zaželela – bodimo med seboj prijatelji, imejmo se radi in sledimo svojim sanjam.

Avtor: Vzgojiteljici Katja Ukmar in Mojca Klemše

Dostopnost