Novo šolsko leto smo letos pričeli malo drugače – vrtec Bukovica namreč še ni dokončno obnovljen.

Do takrat bivamo v prostorih POŠ Bukovica.

Vzgojiteljice smo prijazno okrasile igralnice, otroci imajo na razpolago več igralnih  kotičkov, tako da radi prihajajo v vrtec.

Otroci iz skupine Pikapolonice in mlajši otroci skupine Metulji so leto pričeli s spoznavanjem novih prijateljev in prostorov. Veliko se gibamo na svežem zraku, hodimo na sprehode, ob temi »Žoga« smo prepevali pesmi o žogi, izvajali gibalne igre s petjem na to temo, prisluhnili pravljici »Rdeča žoga«, se veliko igrali z žogami, jih razvrščali po barvah … Trenutno izvajamo dejavnosti na temo »Promet in vozila«.

Skupini Čebele in Metulji pa so pričeli s temo »To sem jaz«, sledile pa so ji dejavnosti na temo »Trajnostna mobilnost v vrtcu – Gremo peš«. Ta teden so otroci od doma do vrtca pogosteje prihajali peš, s kolesom, starši so lahko parkirali na parkirišču pred občino in otroke od tam pripeljali v vrtec peš. Preko igre o belem zajčku so otroci spoznavali pomen hoje in uporabe javnih prevoznih sredstev za varovanje okolja in zmanjševanje količine prometa.

»Drugačen« začetek nam je predstavljal nov izziv, ki smo ga uspešno sprejeli ter se z njim soočili. Verjamemo, da bomo uspešno pričeli tudi leto v novih prostorih vrtca ter pogumno šli novim ciljem naproti.

Tekst: Tanja Rejc
Foto: Arhiv vrtca Bukovica

Dostopnost