V ponedeljek, 30. novembra 2020, bo na OŠ Renče za učence od 1. do 9. razreda potekal tehniški dan namenjen okraševanju šole in doma. Učenci bodo natančnejša navodila prejeli od razrednika preko ZOOM konferenčne sobe pri razredni uri ali v spletni učilnici. Tehniški dan se začne prvo šolsko uro, ob 7.45, zaključi ob 12.15. Je del rednega pouka in za učence obvezen.


Bistvo tehniškega dne je v tem, da bi se na ta dan oziroma te dneve, ko bodo učenci ustvarjali, imeli lepo. Gre za pripravljanje prijetnega vzdušja ob praznikih. Vse zamisli otrok in izdelki na temo praznikov in krasitve šole in doma so dobre. Čestitka, storžki, drugi izdelki, okrasek, pesem, posnetek… vse to lahko dokumentirate. S soglasjem staršev ga objavili v e-galeriji.

Učenci lahko ustvarjajo brez računalnika samo, da sledijo sloganu: »Tu smo šolarji doma

Če ne gre drugače in ker ne želimo otrokom in staršem nalagati preveč, lahko traja izdelovanje tudi vse tja do petka, ko učenci svoje izdelke, trenutke, pesmi… fotografirajo in objavijo v praznični e-galeriji. Če želijo lahko učenci sami objavijo fotografije (novo objavo se doda s klikom na +, spodaj desno).

Krasitev šole in doma naj ne bo obveza, niti finančni strošek, ampak priložnost za ustvarjanje prijetnega predprazničnega vzdušja. Druženje in dobra volja pa naj vas spremljata vse tja do konca leta in še naprej! Prijetno vzdušje želimo razliti nad naš kraj, še posebej v času, ki ga tradicionalno imenujemo veseli december.

Predlogi za krasitev šole in doma in bližnje okolice doma.

KRASITEV “ŠOLE

  • Učenci doma izdelajo čestitke in okraske.
  • Svoje izdelke prinesejo pred šolo pripravljene za obešanje na vrvico/žico, ki bo pri šoli oz. pod streho kolesarnice. (likovni izdelek + voščilo)
  • Storžki pobarvani v belo z belim snegom, belo barvo, pokapani z voskom starih sveč ali okrašeni z vato… bodite čim bolj izvirni (zapičeni bodo v TRATO PRED ŠOLO ali obešeni na lipe), ki imitirajo sneg, snežinke.
  • vsak učenec naj naredi vsaj eno vizitko z željami in tri storžke
  • izdelke posamično prinesejo in jih (obesijo oz. zapičijo po lastni presoji)

KRASITEV DOMA (in s tem tudi KRAJA) S SLOGANOM: TU SMO ŠOLARJI DOMA

  • OKNA
  • SKULPTURA PRED VRATI
  • NAMIZNA DEKORACIJA


Bogomir Furlan
ravnatelj

Marko Juretič
učitelj tehnike in tehnologije


V nadaljevanju nekaj utrinkov iz prejšnjih let…

Dostopnost