Vsakodnevno se srečujemo z morda najtežjim vprašanjem modernega sveta.

Kaj je resnica?

“To je bržkone eno najpogostejših vprašanj, ki ima največ možnih napačnih odgovorov. Mar so resnični vsakodnevni križi in težave, o katerih poročajo mediji in razglabljajo politiki, znalci, poznavalci in (ne)poklicani deležniki, so to religiozne pridige ali plačljivi napotki instantnih dušebrižnikov, ali nemara resnična modrost biva zlasti v najstarejših krščanskih, hinduističnih, taoističnih, budističnih in drugih spisih, o katerih je že tekla beseda?”. (prof. dr. Marko Pavliha)

Ena je zagotovo ta, da resnice ne moremo kupiti. Resnico lahko le odkrivamo. Iskanje resnice nam je zapisano v gene in je gibalo razvoja družbe. Življenjske zgodbe so vedno resnične, čeprav jih vidimo in doživljamo vsak po svoje.

Film režiserja Mitje Okorna ni prodajanje resnice, ampak podlaga za razmišljanje o temeljnih vprašanjih življenja, tudi če se z odgovori ne strinjamo.

Učencem višjih razredov svetujem ogled skupaj odraslo osebo: starši, starimi starši, polnoletnimi sorejenci, učitelji ali drugo odraslo osebo, ki ji učenci zaupate.

Bogomir Furlan
Ravnatelj

Dostopnost