V ponedeljek,  20.2.2023, smo se nekateri učenci 7., 8. in 9. razreda osnovne šole Lucijana Bratkoviča Bratuša odpravili na športni dan na Krvavec, velika večina je šla na Bled drsat, spet tretji pa so opravili vzpon na Trstelj.

Smučarjem je pot do vznožja Krvavca z avtobusom zaspano trajala dobro uro in pol. Ko smo izstopili, smo se hitro preobuli v smučarske čevlje, vzeli opremo in se z gondolo povzpeli na smučišče. Na vrhu nas je pričakalo sonce, pa tudi kar nekaj gneče. Razdelil smo se v tri skupine s tremi učitelji, se dogovorili za čas kosila in pohiteli po belih strminah.

Gneča se je hitro razkropila, saj je smučišče veliko, obratovale pa so tudi vse proge, ki so bile v dopoldanskem času zelo dobro pripravljene.

Po nekaj vzponih in padcih smo naredili odmor za kosilo v bližnji brunarici, potem pa smo se še enkrat odpravili na smučišče. To je bilo v popoldanskem času že malo utrujeno, kot so bile tudi naše noge.

A kljub vsemu smo smučarski dan  uspešno zaključili in se vsi celi in veseli podali spet z gondolo do avtobusa in od tam domov.

Lana Vodopivec Černe, 8.b OŠ RENČE

Dostopnost