Sobotne delovne akcije Pomladimo gozdove se je na Krasu udeležilo veliko ljudi, med njimi tudi nekateri učenci izbirnih predmetov ČEBELARSTVO, KMETIJSTVO, FILMSKA VZGOJA ter dve učiteljici.

Zbrali smo se pri Lovski koči okrog 9. ure zjutraj, od koder so nas s kombiji odpeljali na prizorišče pogozdovanja ob tako imenovani francoski poti. Tam se je zbirala čedalje večja in pisana množica prostovoljk in prostovoljcev, novinarjev, mladih in starih z vseh koncev Slovenije.

Predstavniki Slovenskih gozdov so nam pokazali, kako sejati in tudi saditi drevesa. Opremili so nas z rokavicami in semeni,  orodje smo prinesli od doma, vsak udeleženec pa je prejel še majico in kapo.

Usmerili so nas na gozdno poseko, ki je nastala zaradi poletnega uničujočega požara. V nekem trenutku je eden od mlajših tabornikov odkril granato iz 1. svetovne vojne, zato so del zemljišča zaprli in zavarovali. Med akcijo pa se nam je pridružil tudi predsednik vlade Robert Golob.

Naš učenec Patrik Mudri je dogajanje dokumentiral tudi s posnetki iz zraka, kar si lahko pogledate spodnji povezavi.

Prostovoljska delovna akcija se je zaključila nekaj pred 12.00 uro z okusno joto, potem pa smo jo kar hitro ubrali v dolino, da smo pobegnili pred dežnimi kapljami, ki pa so bile kot naročene za sveže posejana in posajena drevesa.

In če smo z nekaj uricami dobrega dela vsaj malo pomagali Krasu, je občutek dober.

Mojca Saksida

POSNETEK IZ ZRAKA

Dostopnost