Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. 

Tudi letos gre za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji  “Začni mlad, tekmuj pošteno”, ki se ga je lani udeležilo okrog 25.000 otrok iz celotne Slovenije. 

Učiteljice prve triade smo se odločile, da na dogodek prijavimo vse  učence prve triade na matični in podružnični šoli. Množični tek otrok je po vsej Sloveniji potekal danes, v torek, 26. septembra 2023.

Ob 10.00 uri smo se učenci od 1. do 3. razreda matične šole zbrali na nogometnem igrišču. Učiteljice smo učencem predstavile dogodek, skupaj smo se pogovorili  pomenu zdravega načina življenja in še posebej o pomenu gibanja. Otroci so razmišljali, kaj pomenijo besede »Začni mlad, tekmuj pošteno.«

Potem smo se ogreli in se postavili na start. Učiteljica Barbara je dala znak in   učenci so stekli. Vsi so se veselo pognali po progi, upoštevali navodila in se potrudili, da so prišli do cilja. Vsem je uspelo preteči razdaljo 200m, čestitali so si med seboj in se veselili dosežka. Vsi tekači so prejeli priznanje Atletske zveze Slovenije.

Nekaj utrinkov objavljamo na naši spletni strani, prav tako pa smo nekaj fotografij poslali tudi na Atletsko zvezo Slovenije.

ČESTITAMO VSEM TEKAČEM!

                                                                                                        učiteljica Ines Leban

Arhiv OŠ Renče: OGREVANJE
Arhiv OŠ Renče: TEK NA NOGOMETNEM IGRIŠČU
Arhiv OŠ Renče: VESELI IN PONOSNI PRVOŠOLČKI
Dostopnost