Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka. Začne se vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru. Letos je potekal v tednu od 2. do 8. 10. 2023, od ponedeljka do petka tudi na POŠ Bukovica. Teden je bil prežet s številnimi razburljivimi dejavnostmi, ki so spodbujale radovednost, učenje, druženje, sodelovanje in igro med vsemi našimi učenci.

V ponedeljek smo imeli skupni kulturni dan. Osrednja tema dneva in kasneje tudi celega tedna je bila pravljica Levji kralj, ki smo ji prisluhnili po skupnem uvodu. Sledilo je ustvarjanje v delavnicah, v katerih so bili učenci od 1. do 5. razreda mešani. Učenci so izdelovali knjižna kazala in levje krone. Ker pa je bila osrednja tema letošnjega tedna otroka “Zakaji in zatoji radovednosti”, so v eni delavnici učenci iskali odgovore na zanimiva vprašanja in svoja nova znanja nato delili z drugimi.

V torek smo imeli skupni športni dan – podali smo se na jesenski pohod, na katerem smo spoznavali okolico našega kraja, pohod pa zaključili v parku Lakeness.

V tednu otroka se je nato do petka zvrstilo še nekaj skupnih zanimivih dejavnosti. Naklonjeno nam je bilo tudi vreme, saj nas je sonce spremljalo skozi cel teden. Teden smo zaključili na najboljši možni način – skupaj smo si ogledali film, ki nas je zelo nasmejal, obenem pa smo v njem našli veliko modrosti, med drugim spoznanje, kako prazen in žalosten bi bil svet brez dobrih prijateljev.

Teden otroka 2023 je preko različnih skupnih dejavnosti, ki so spodbujale medsebojno sodelovanje in prijateljske vezi, okrepil povezanost naše šolske skupnosti.

Nekaj vtisov naših učencev:

  • Teden otroka je bil zelo zabaven! Delali smo veliko različnih reči. Tema tedna je bil lev in njegova moč. Ta teden mi je prav zares poskočilo srce! (Zala)
  • Lepo je bilo, ko smo šli skupaj hodit vsi z naše šole. (Megi)
  • Meni je bilo najboljše, ko smo šli na pohod. Najbolj mi je ostalo v spominu, ko smo bili na igralih in sem se lahko veliko družil s prijatelji. (Mitja)
  • Všeč mi je bilo, ko smo ustvarjali izdelke. (Enja)
  • Ta teden je bil super, ker smo ustvarjali, se igrali in gledali film, v katerem so bili velik lev, zraven pa še kača, žirafa in mali lev. (Sara V.)
Dostopnost