V vrtcu Bukovica smo pričeli s prazničnimi dejavnostmi že takoj v začetku decembra. Pripravili smo dekoracijo,  s katero smo okrasili vhod vrtca, stene igralnic in okna. Obeležili smo začetek meseca decembra in vanj vstopili z veseljem, razigranostjo in praznično glasbo. Manjkala pa nam je še glavna stvar, da je bivanje v našem vrtcu še prijetnejše in čarobnejše.

Strokovni delavci  skupine Čebele smo v četrtek, 7.12. 2023 otrokom priredili gledališko predstavo z naslovom Zajčkova slaščičarna, ki so si jo otroci z zanimanjem ogledali in se nasmejali. Po predstavi pa smo s skupnimi močmi malih in velikih rok, okrasili novoletno smrečico in s tem pričarali še toplejše in prijetnejše vzdušje. Okraske so otroci izdelali sami in s tem, na smrečici, pustili še osebni pečat. Skupaj smo se poveselili in zarajali ob glasbi.

Otroci so skozi mesec pridno vadili praznične pesmi, risali risbice in pisali pisma, saj so slišali, da v vrtcu pričakujemo poseben obisk. Težko smo dočakali konec tedna in z njim prihod dobrega moža. Pred prihodom so si otroci ogledali predstavo z naslovom Jelkin čudež v izvedbi gostujočega gledališča Ku – kuc. Po predstavi pa so otroci priklicali dedka Mraza in se razveselili obdarovanja.

Meseca sploh še ni konec, mi pa drvimo novim dogodivščinam naproti.

Čas, ko smo skupaj in se imamo lepo nam veliko pomeni. Pletejo se nove vezi in krepijo stara prijateljstva, srčki pa so polni prijetnih vtisov.

Zapisala Sara Marušič

Dostopnost