V Vrtcu Bukovica smo se tudi letos z otroci podali v svet pustnega veselja, ki je razveseljeval tako male kot velike. Sprehod skozi vas, obisk občine, sladki prigrizki in razigrano rajanje v vrtcu so ustvarili nepozabno pustno doživetje.

Jutro pustnega torka je bilo polno pričakovanj in navdušenja, ko so se otroci zbirali v vrtcu,  oblečeni v svoje najljubše pustne kostume. Prostori vrtca so bili okrašeni s pisanimi zastavicami in pustnimi maskami. Glasba, ki je prihajala iz igralnic,  je vabila k plesu in zabavi. Otroci so se s svojimi plesnimi koraki podali v svet domišljije in ustvarili pravo malo pustno kraljestvo, kjer so živali, vile, superjunaki in princeske plesali v ritmu veselja.

Skupaj s šolarji smo se podali na sprehod do občine,  skozi vas, kjer so otroci  s svojimi pisanimi kostumi in veselim petjem razveseljevali mimoidoče.

S polnimi trebuščki sladkih dobrot, ki so jih ljudje pripravili za naše maškare, smo se vrnili nazaj v vrtec in se že veselili prihodnjega pustnega rajanja.

Zapisala: Taja Klančič

Dostopnost