Ekipa, ki organizira dogodek »Šola ima talent«, je že tako profesionalna, da ni več nobeno presenečenje, da jim uspe prirediti res enkratno in vrhunsko dogodivščino, polno presenečenj in odličnih vsebin. Ne gre le za odlično priložnost, ki učenkam in učencem Osnovne šole Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče omogoča, da predstavijo svoje talente in s tem urijo svoj javni nastop pred široko publiko, ampak za dobrodelen dogodek, na katerega je lahko Občina Renče – Vogrsko iskreno ponosna. Ne samo, da je Šolski sklad OŠ Renče bogatejši za  860,50 evrov, ampak vsi, ki smo uživali v večeru, smo doživeli vrhunski kulturni dogodek, ki je lahko vsem v ponos!

Organizacijski odbor prireditve »Šola ima talent« je na čelu s predsednikom Upravnega odbora Šolskega sklada OŠ Renče Petrom Gorjanom občinstvu ponudil spektakularen večer, ki je dvorano Angela Mlečnika Kulturnega doma Bukovica napolnil do zadnjega kotička. Preden so oder zavzeli otroci s svojimi samozavestnimi in izvirnimi nastopi, je ozračje ogrela neponovljiva Anika Horvat, ki je zapela z učiteljico in pevko Niko Kodrič uspešnico Do roba in čez. Do solz ganjena pa je Anika Horvat skupaj s pevskim zborom OŠ Renče in POŠ Bukovica na izjemno svež način preoblekla svojo pesem Valovi. Odličen uvod v dogodek je zaključila s pomembnimi in modrimi besedami, ki si jih moramo vsi zapomniti: »Ne tekmujte z nobenim drugim kot s sabo – pomembno je le to, da ste vedno boljši od samega sebe.« In prav to sodelujoči vedno dokažejo: ni cilj premagati svojih sošolcev, ampak samega sebe. Dokazati, da zmoreš, da navdušuješ in da – kar je nepomembnejše – uživaš v plodu svojega truda in uspehih svojih sotekmovalcev.  

Tudi letošnja strokovna komisija je imela izjemno težko nalogo. Nastope je spremljala zelo odgovorno in zavzeto ter nastopajoče pospremila s spodbudnimi, prisrčnimi in duhovitimi komentarji. Za glasbeni del je poskrbel vrhunski slovenski harmonikar, virtuoz Marko Hatlak, za plesni del odlična in predana učiteljica plesa Alice Stojko Saliu, vse skupaj pa je s svojimi komičnimi in briljantnimi vložki v odrski nastop zaokrožil slovenski stand-up komik, voditelj in igralec s tisočerimi talenti Žan Papič. Odločitev ni bila lahka, a povsem prepričljiva – na zmagovalni oder so letos stopili:

  1. Valentina Mozetič iz 5. razreda, ki je žirijo prepričala s svojim nežnim, zasanjanim in pravljičnim nastopom – lahkotno kot vila in z glasom prave morske deklice je odlično zapela pesem Part of your world ter očarala tako občinstvo kot komisijo.
  2. Taisa Simčič iz 6. razreda, odru šolskih talentov že dobro poznana zmagovalka, je svoj nesporen talent suvereno potrdila z interpretacijo pesmi Lovely (Billie Eilish & Khalid).
  3. Kristina Taskov iz 9. razreda je skupaj s soplesalcema Dimitarjem Božikovim in Danielom Ilievskim komisijo prepričala s svojim usklajenim in ritmično izjemno zahtevnim makedonskim plesom Sedenka.   

Letošnja edicija talentov pa je poskrbela tudi za pomembno novost, saj je svoj glas dobilo tudi občinstvo, ki je z naskokom na zmagovalni oder postavilo izjemno karizmatičnega in talentiranega bobnarja Naja Bizjaka iz 2. razreda, ki je z nepozabno frizuro in držo neizpodbitno talentiranega rockerja občinstvo pokonci ponesel z bobnanjem energične pesmi Highway to hell (AC/DC).

Ne samo tistim, ki ste posegli po najvišjih mestih, a tudi vsem, ki ste zmagali že s tem, da ste svoj nesporen talent delili s polno dvorano, čestitamo in želimo še mnogo navdušenih občinstev.

Srčno pa se zahvaljujemo tudi nadvse simpatični voditeljici Kristini Furlan, ki je na oder talentov prinesla sproščenost, duhovitost in prav posebno energijo. Nikoli pa ne razočara niti hišni pevski zbor učiteljic in učiteljev, ki so tokrat na oder pripeljali kar Rudija Bučarja, no, skoraj Rudija Bučarja, ki je z zborom zapel pesem Tisti ljudje – učitelj Marko Juretič bi lahko postal njegov dvojnik, saj na koncertu ne bi nihče opazil razlike. To je to, ko se na kup dajo »tisti ljudje, s soncem obsijani«, ki z neverjetno energijo začarajo trenutek, ki ostane za vedno nekje shranjen. Enega takšnih trenutkov je podaril tudi Savo Nardin, ki je v objemu Sabrine pričaral pravi plesni ogenj strasti ter pevka Kiti Krapež, bivša učenka OŠ Renče, ki je občinstvo očarala s svojo čutno interpretacijo avtorske pesmi.

Vrhunski dogodek je zaokrožila himna tega krasnega tradicionalnega dogodka, pesem To si ti, ki jo je za dogodek »Šola ima talent« napisala Alja Furlan, uglasbila pa Nika Kodrič – vsi nastopajoči so skupaj s pevskim zborom OŠ Renče in POŠ Bukovica ganili dvorano z odlično interpretacijo himne, ki se nastopajočim zahvali s prav posebnim poklonom: »… ti si dal svoj talent nam na dlan!« In to je tisto, kar ta dogodek sploh omogoča! Naši otroci, ki z delitvijo svoje zgodbe pišejo to krasno knjigo talentov! Hvala vsem!

Hvala tudi vsem tistim, ki ste podprli prireditev in s tem poleg mnogih užitkov omogočili, da bo lahko Šolski sklad posameznikom kot šoli omogoči stvari, ki si jih sicer ne bi. Hvala vsem sponzorjem, ki ste pomagali, da smo nastopajoče bogato nagradili in hvala vsem, ki ste iz ozadja bdeli, da je vse potekalo gladko in na izjemno visokem nivoju. Dokaz, da je dogodek »Šola ima talent« postal pomemben del skupnosti je tudi ta, da ga ne zamudijo niti bivše učenke in učenci, ki pridejo z veseljem podpreti svoje naslednike. Dogodek krepi povezanost in solidarnost, zato se ga splača podpreti. Kako lahko to storite tudi danes?

Svoj prispevek in s tem podporo lahko v šolski sklad OŠ Renče donirate na TRR 01401-6000000018 s pripisom »ZA ŠOLSKI SKLAD«, poleg tega pa lahko skladu namenite do 1 % dohodnine. Že vnaprej hvala za to, da podpirate Šolski sklad in s tem učenke in učence naše občine. Hvala!

Tina Krog

Fotografije: Teja Lazar

Dostopnost