2. RAZRED

Spoštovani učenci, spoštovani starši!

Obveščamo vas, da vsi učitelji s ponedeljkom, 6. 4. 2020, v celoti prehajajo z vsemi vsebinami v Arnes učilnice Moodle!

Za vstop potrebujete veljavno AAI identiteto. Dobili ste jo na takem obrazcu (KLIK!).
Če podatkov o svoji AAI identiteti nimate, pišite na marko.vidmar@os-rence.si
Podrobnejša navodila za vpis v spletno učilnico dobite tukaj (KLIK!).

Nove vsebine za posemezen predmet lahko pričakujete ob dnevih, ko je predmet na urniku. Dostop do učilnice si zato uredite čim prej!

Dragi učenci in učenke!

Se še pomnite, kako smo v pričakovanju novega leta prijateljem iz Bukovice poslali voščilo  preko računalnika?

Ker se vsaj za nekaj časa, žal ne moremo videti, vam na tak način danes jaz pošiljam pozdrave.

Dokler ponovno ne pridete v šolo, pa ne pozabite prebrati kake lepe pravljice, kaj napisati ter računati. Veliko si prepevajte, rišite,  igrajte se v naravi in v stanovanju.

Vaše mame in očetje bodo zagotovo veseli, če jim boste tudi kaj pomagali.

   

Spoštovani starši!

Pošiljam vam gradivo za učenje na domu v naslednjih dneh. Prilagam nekaj učnih listov, nalog…

Svetujem pa vam , da večino vsega tega  učenci utrjujejo, usvajajo… preko igre in izkustev. Zato prilagam tudi opise nekaterih iger ( vse smo se v šoli tudi že igrali in jih otroci poznajo) ter fotografije didaktičnih iger.

Tudi razne založbe obveščajo, da podarjajo brezplačen dostop do vseh nalog za posamezen razred.

Lep pozdrav vsem,
učiteljica Slavojka

Teden 1 (16. 3 - 20. 3)
Teden 2 (23. 3 - 27. 3)

Spoštovani starši!

Naloge/dejavnosti razporedite čez cel teden. V pomoč sem le-te označila z rdečo barvo. Še vedno pa je najpomembnejše, da so otroci veliko na zraku, da se igrajo in vi z njimi. Pomembo pa je tudi, da razgibavajo svoje možgane. Svetujem, da si skupaj z otrokom za vsak dan posebej pripravite načrt, kaj boste počeli. Lahko si pomagate z našim urnikom. Dela naj bo ravno prav, da jim ne bo dolgčas, vsekakor
pa ne preveč! Potrebujejo igro, gibanje, smeh in veselje. Delo tudi prilagodite vremenskim razmeram. Sledite sposobnostim vašega otroka in če menite, da je vsega preveč, naj naredi toliko, kot zmore!

23. 3. 2020 – KLIK ZA DOSTOP DO GRADIV

Lep pozdrav,
učiteljica Slavojka

OPZ – OTROŠKI PEVSKI ZBOR

Teden 1 (16. 3 - 20. 3)

OTROŠKI PEVSKI ZBOR

Učenje pesmi Čudežna klop (Radovan Gobec) s pomočjo posnetka (YouTube).

Če imate kakršna koli vprašanja, pišite na natasa.domazet@os-rence.si

Teden 2 (23. 3 - 27. 3)

OPZ – otroški pevski zbor Dragi pevci in pevke. Zaradi izrednih razmer je onemogočeno prepevanje in ustvarjanje v naši glasbeni učilnici, zato naj se vaša dnevna soba, balkon ali vrt ta in naslednji teden vsaj enkrat spremenita v koncertni oder. Ponujam vam malo drugačen izziv. Ker moje delo zdaj že dobro poznate, se boste za kratek čas spremenili v učiteljice ali učitelja glasbe. Staršem, bratom in sestram doma boste pripravili mini koncert in jih naučili vašo najljubšo pesem, ki jo boste na koncu skupaj zapeli ob določenem delu dneva. Upam, da vam bo skupno petje vsaj malo pomagalo pozabiti na skrbi in vam prineslo veselje. Želim vam, da ostanete zdravi in se veselim, da mi boste poročali, kako je šla naloga, ko se spet vidimo. Učiteljica Nataša Domazet NALOGE:

  1. Pripravi mini koncert za tvoje domače. Poslušalcem zapoj izbor pesmi, ki smo se jih letos naučili, oziroma tiste, ki se jih spomniš na pamet. V pomoč ti pošiljam izbor pesmi in nekaj povezav.

Tancuj, tancuj (slovaška ljudska) https://www.youtube.com/watch?v=AJnpqPXaW64 Jaz sem si pa nekaj zmislu (slovenska ljudska) https://www.youtube.com/watch?v=Fj7DTcR80lo Čudežna klop (Radovan gobec) https://www.youtube.com/watch?v=gRxqSCFSFGM Šumijo gozdovi domači (ljudska) https://www.youtube.com/watch?v=9NzcXTliSIU&list=RD9NzcXTliSIU&start_radio=1&t=69

  1. Starše, brate in/ali sestre nauči pesem, ki ti je najbolj všeč. Pri učenju pesmi uporabljaj metodo odmeva, to je način, po katerem vas pesmi v šoli naučim tudi jaz.

Ob 18h se zberite na vašem »odru« (v dnevni sobi, na dvorišču ali na balkonu) in od srca skupaj zapojte. 3. Naredite zvočni posnetek najljubše pesmi in mi jo pošljite na e.naslov natasa.domazet@os-rence.si Datum oddaje naloge: petek, 27. 3. 2020

Če imate kakršna koli vprašanja, pišite na natasa.domazet@os-rence.si

Teden 3 (30. 3 - 3. 4)

Naloga: Ogled izobraževalne oddaje.

https://4d.rtvslo.si/arhiv/muzikajeto/174408561

TUJI JEZIK ANGLEŠČINA

Teden 2 (23. 3 - 27. 3)

Gradivo za TUJI JEZIK ANGLEŠČINA.

Če imate kakršna koli vprašanja, pišite na neja.pelan@os-rence.si

Teden 3 (30. 3 - 3. 4)

Gradivo za TUJI JEZIK ANGLEŠČINA.

Če imate kakršna koli vprašanja, pišite na neja.pelan@os-rence.si

Dostopnost