


Miha Kramli: Kultura uporabe nove tehnologije v družini
Vabilo-Miha-KramliPrenos
Novoletni ŽivŽav

Sodelovanje šole in tovarne Goriške opekarne
Sodelovanje med Goriškimi opekarnami in šolo poteka že vrsto let. Tudi letos so si učenci 5.a razreda OŠ Renče ogledali proizvodnjo in spoznali pot od surovine do izdelka. Na fb strani Goriških opekarn smo našli tale zapis: Včeraj smo v naši opekarni...
Obiskali smo kmetijo v Mohorinih
V sklopu Tedna slovenske hrane smo se v 2.a in 2.b pogovarjali o zdravi ter lokalno pridelani hrani. V četrtek, 14.11.2024 smo obiskali kmetijo Nunči v Mohorinih, kjer poleg reje nekaterih živali izdelujejo tudi izdelke iz kozjega mleka. Na kmetiji imajo 120 koz ter...
Akcija zbiranja papirja

Dnevi odprtih vrat srednjih šol
Spoštavni učenci in starši, srednje šole v novembru in decembru vabijo na Dneve odprtih vrat, kjer bodo bodočim dijakom predstavile programe, ki jih izvajajo, pogoje dela in možnosti za pridobitev štipendij, zaposlitev ali nadaljevanja šolanja. Vabljeni, da si jih...
TEDEN SLOVENSKE HRANE IN TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 2024
Do sedaj se je vsako leto, tretji petek v novembru, izvajal Dan slovenske hrane (uradno razglašen s strani Vlade Republike Slovenije) in projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Letos bomo prvič obeležili Teden slovenske hrane, ki bo potekal od 11. do 17. novembra. Po...
KOSTANJČKOV PIKNIK V VRTCU BUKOVICA
Kostanjček zaspanček na veji visi, zavit ves v lupino prav sladko že spi. Tedaj pa zapiha vanj veter močan: Kostanjček zaspanček, jesen je na plan! (Mira Voglar) Jesen je čas, ko se listje najlepše obarva in zadiši po pečenem kostanju. V vrtcu Bukovica že...