Prvi teden v oktobru smo odšli učenci 4. a in 4. e razreda Osnovne šole Renče na Medvedje Brdo, ker vsak 4. razred odide v šolo v naravi.

V ponedeljek smo prišli v dom Medved, preobuli smo se v copate in odšli v sobe in razpakirali prtljago. Odšli smo na pohod,  ogledali smo si  okolico doma. Ko smo se vrnili s pohoda, je bila večerja. Po večerji smo izdelali igračo, ki se ji reče miš.

V torek smo se zbudili in odšli na zajtrk. Ko smo pojedli zajtrk, smo odšli na pohod v sosednjo vas, kjer smo obiskali staro domačijo s kaščo in črno kuhinjo. Zraven kašče so imeli hlev, v njem pa telička, ki smo ga lahko božali. Po poti nazaj v dom smo prešteli petnajst mrtvih močeradov, le eden je bil živ.  Po kosilu smo se odpočili in odšli na sestanek na blazinah, da se zmenimo, kaj bomo počeli. Zmenili smo  se, da bodo nekateri streljali z lokom,  drugi pa odšli na slepo pot. Slepa pot je pot, na kateri imaš pokrite oči in te vodi vrvica. Nazadnje smo vsi preizkusili obe zanimivi dejavnosti.

V sredo smo se zbudili, oblekli, potelovadili in odšli na zajtrk. Ko smo se najedli, smo skupaj z učiteljicama odšli v učilnico z živalmi. Lahko smo božali kunca. Po kosilu smo nekateri pekli piškote, drugi pa so plezali na plezalni steni. Ko  smo končali s plezanjem in peko, smo odšli na kratek pohod.

V četrtek nas je čakal orientacijski pohod, zvečer pa težko pričakovani disco. Lepo smo se imeli ob dobri glasbi in plesu.

V petek smo spakirali prtljago in odšli delat bivake. Ko smo prišli nazaj v dom, nas je čakalo kosilo. Po kosilu smo odšli pred dom in počakali avtobus, ki nas je odpeljal domov na Primorsko.

Zarja Saksida

Dostopnost