V Vrtcu Renče je od 4. 2. do 8. 2. 2019 potekal teden kulture, v katerem so otroci preko različnih dejavnosti spoznavali največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna in z njim povezane teme – slovenski kulturni praznik Prešernov dan, ki ga praznujemo 8. februarja, in slovenske državne simbole – grb, zastavo in himno.

V ponedeljek so otroci z zanimanjem prisluhnili predstavitvi pesnika Franceta Prešerna s pomočjo namiznega gledališča KAMIŠIBAJ ob zgodbi O DEČKU, KI JE PISAL PESMI. Na fotografijah so spoznavali slovensko zastavo, grb, portret Franceta Prešerna, njegovo rojstno hišo in njegov kip, ki stoji ob Tromostovju.

V torek so si otroci ogledali lutkovno predstavo KRALJESTVO POVODNEGA MOŽA v izvedbi KUD Gledališče za vse. Otroke je navdušila zgodba, lutke in estetsko dodelana scena.

V sredo so se otroci iz vseh skupin odpravili na lov na skriti zaklad. Do zaklada so otroke vodili piktogrami, ob katerih so otroci opravljali različne naloge. Zapeli so slovensko himno, poiskali portret Franceta Prešerna, slovensko zastavo … Pot je otroke pripeljala do igrišča, kjer so otroci ob zastavi zapeli himno in se posladkali s suhimi figami.

V četrtek so se otroci vživeli v stare čase in se preizkusili v pisanju in risanju s peresi, tako kot je pisal pesmi France Prešeren. Na igrišču šole sta nam vzgojiteljici povedali pravljico GOZDNE ŽIVALI, ki sta jo zapisali po pripovedovanju otrok skupine Oblačkov.

Avtor članka: Katja Ukmar
Avtor fotografi: Mojca Klemše

Dostopnost