Spoštovani starši.

Verjamem da ste ob vseh navodilih, ki prihajajo z vseh strani zmedeni. Tudi meni ni vedno vse popolnoma jasno, a se poskušam znajti s prebiranjem uradnih objav na spletnih straneh ministrstva za šolstvo, ministrstva za zdravje in vlade RS.

Najpogostejša vprašanja se še vedno vrtijo okrog pojmov karantena, izolacija, izjema od karantene, visokorizični kontakt, izjeme od karantene.

Pošiljam vam povezave do nekaterih objav na uradnih portalih, ki vam bodo morda v pomoč pri iskanju informacij. 

V dopisu sta tudi priponki z obvestili, ki jih dobivamo od šolskega ministrstva in veljajo od 1.2.2022 dalje. 

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/izolacija-in-znaki-okuzbe/

https://www.gov.si/teme/koronavirus-sars-cov-2/karantena-na-domu/

Morda ne bo čisto odveč informacija, da v ponedeljek 7.2.2022 ne bo pouka in da je 8.2.2022 državni praznik, ki je dela prost dan za večino državljanov RS. 

Prireditev ob državnem prazniku bomo imeli v petek 4.2.2022 ob 10.45 preko ZOOM videokonference. Zdravi učenci in tisti, ki so lahko v šoli, bodo prireditev spremljali v šoli, tisti, ki so v karanteni pa od doma. Povezavo bodo poslali razredniki preko svojih obvestil. 

V šoli se trudimo, kljub veliko odsotnosti tako pri učiteljih kot pri učencih naše poslanstvo opravljati v čimbolj neokrnjeni obliki. Prosim vas, da se v pogovorih z svojim otroki v teh dneh ko boste več skupaj pogovarjate tudi o pričakovanjih glede bodočnosti in o motivaciji za pridobivanje šolskega znanja. Tudi pri učencih kjer stanje ni problematično, ali je celo vzorno, tak pogovor ne bo odveč. 

Lepe praznike vam želim in prijeten podaljšan vikend, za tiste, ki si ga lahko privoščite. 

Ravnatelj Bogomir Furlan

Dostopnost