Po treh letih premora so učenci in učenke OŠ Renče spet stopili na oder in pokazali svoj talent na dobrodelni prireditvi TO SI TI. V četrtek, 23.2.2023, so nam nastopajoči z desetimi točkami pričarali večer poln glasbe, petja, plesa in gimnastike. Pred polno dvorano v Bukovici je večer otvoril šolski pevski zbor s himno prireditve »To si ti«. Prireditev z dobrodelno noto je povezovala Martina Arčon. Pogumne nastopajoče je po končanem nastopu ocenila in pokomentirala prava strokovna žirija, v kateri so bila sama znana imena. S humornimi komentarji nas je nasmejal pevec Urban Vidmar, v vlogi Marije iz Ene žlahtne štorije nas je zabavala gledališka igralka Maja Blagović. Plesne nastope pa je komentiral plesalec in bivši učenec šole Tai Žnidarčič.

Za največje presenečenje so po koncu nastopov učencev poskrbeli zaposleni osnovne šole Renče in zapeli Kreslinovo Dekle moje. Pred razglasitvijo zmagovalca se je po dvorani razlegla še pesem 16 let Urbana Vidmarja, plesalec Miha Vodičar pa nas je s soplesalko navdušil s plesnimi ritmi.

Tretje mesto je z avtorsko skladbo Never over osvojila devetošolka Kiti Krapež, drugo mesto devetošolka Anika Stres, s sestrično Tejo Kobal sta zapeli svetovno znano pesem Hallelujah. Žirijo je najbolj prepričala deklica iz 5. razreda, Taisa Simčič, ki je odlično odpela Anne-Marie friends.

Večer se je zaključil ob zakuski in prijetnem druženju. Vsa zbrana sredstva na prireditvi bodo namenjena šolskemu skladu, ki financira nadstandardno opremo in za pomoč pri financiranju dejavnosti, ki niso financirane iz programa šole in vrtca. Del zbranih sredstev smo prav tako namenili mali Metki, ki okreva po zahtevni operaciji.

Zahvaljujemo se vsem nastopajočim, ki so stopili na oder in nas očarali s svojim, zdaj ne več, skritim talentom. Samozavestno naprej!

Anja Podlogar

Dostopnost