Ob svetovnem dnevu knjige 24.4.2024, smo se v Vrtcu  Renče še posebej posvetili knjigi in poslušanju pravljic. Otroci iz mlajših skupin so prisluhnili pravljici Trije prašički, malo starejši otroci pa pravljici Kraljična na zrnu graha.

Skupini Mavrice in Oblački sta na ta dan v skupini gostile otroke iz Vrtca Miren in Kostanjevica na Krasu. Otroci so se ob poslušanju zgodbe poigravali s črkami, aktivno sodelovali, se za en dan prelevili v kraljične in kraljeviče, si izdelali krono, se družili z vrstniki ter pri popoldanskem počitku kot prave kraljične in kraljeviči počivali na zrnu graha. Vsak otrok je ob koncu druženja v dar dobil knjižno kazalo, otroci iz Vrtca Miren in Kostanjevica na Krasu pa še lonček presenečenja, ki ga bodo pridno zalivali in opazovali, kaj bo iz njega zrastlo.

Knjižna izmenjevalnica

Starši in otroci so na ta dan dobili odlično priložnost, da v vrtcu zamenjajo knjigo, ki jo njihovi otroci ne potrebujejo več oziroma so jo prerasli. Še posebej bi pohvalila skupino Mavrice, kjer so se otroci v veliki večini odzvali na akcijo. V vrtec so prinesli lepo ohranjeno, rabljeno knjigo, ki so jo želeli z nekom deliti.

Kljub temu da smo izmenjevalnico knjig v vrtcu organizirali prvič, bi si želeli večjega odziva, saj se kot strokovni delavci zavedamo pomena branja predšolskim otrokom ter kakovostnega preživljanja prostega časa.

»Če želite, da bodo vaši otroci inteligentni, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še bolj inteligentni, jim berite še več pravljic.«  (Albert Einstein)

Vzgojiteljica Mateja Komac

Dostopnost