Konec meseca marca se je 17 predšolskih otrok iz vrtca Renče in Vrtca Bukovica opravilo z avtobusom proti Dolenjski. Naše popotovanje se je začelo že v vrtcu, kjer so otroci staršem pomahali v slovo in se vsak s svojim kovčkom odpravili proti avtobusu. Otroci na avtobusu niso skrivali navdušenja pred novimi dogodivščinami.

Po dolgih dveh urah smo se pripeljali pred CŠOD Čebelica v Veliki Loki. Otroci so poskakovali od vesela. Vedeli so, da gre sedaj čisto za res in da se začenja nepozabno doživetje. V domu so nas sprejeli prijazni učitelji, ki so otrokom skozi vse tri dni bivanja organizirali najrazličnejše dejavnosti na prostem ter v domu. Otrokom ni bilo dolgčas – odpravili so se na sprehod po gozdni učni poti, kjer so spoznavali različne rastline in živali, spoznavali so igre, ki so se jih igrali dedki in babice, risali so na razglednice, ki so jih poslali svojim domačim, spoznavali živali, ki živijo v domu, obiskali so gozd, se spremenili v gozdne glasbenike, škratku Čatežu so iz naravnih materialov gradili dom pred dežjem, iskali skriti zaklad, plezali po plezalni steni, se uredili in zaplesali prav na ta pravem ŽURU in še veliko drugih zanimivih stvari.

Čez dan časa za počitek skoraj, da ni bilo, saj so v  tem času igrali s svetilkami, razkazovali plišaste prijatelje, ki so jih otroci prinesli s seboj, ter počeli vragolije v novih sobah.

Otroci so bili ves čas bivanja aktivni, kar se je poznalo ob zaključku dneva, ko je sledil tuš in zaslužen počitek. Trije dnevi so minili kot bi mignil, polni novih doživetij, vtisov in novih prijateljstev smo se v petek po kosilu odpravili proti domačim krajem. Pot domov se je vlekla še toliko bolj, saj so otroci že nestrpno čakali, da stečejo svojim domačim v objem ter da jim zaupajo vse stvari, ki so se jim pripetile.

Otroci so izkusili nepozabno doživetje, ki je od njih terjalo veliko poguma, a jim bo ostalo v najlepšem spominu za vedno.

Zapisala vzgojiteljica Sara Marušič

Dostopnost