Zadnji prispevki

Dan slovenske hrane

Dan slovenske hrane

Že 11. leto zapored smo tretji petek v novembru obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, letos s sloganom Zajtrk s sadjem – super dan!. Učenci šole in otroci vrtca so se o tematiki tradicionalnih jedi, pomenu zajtrka ter pomenu lokalno pridelanih živil, kmetijstva in...

Buče

Buče

V letošnjem šolskem letu bomo šolsko prehrano vsak mesec povezali z eno tematiko. Tema meseca oktobra so bile buče. Naši kuharji so nam pripravili odlično bučno juho, sladko bučno pito, okušali smo bučna semena, na solatah poskusili bučno olje. Otroci vrtca in učenci...

Oktobrski novičnik – POŠ Bukovica 1. in 2. E

Oktobrski novičnik – POŠ Bukovica 1. in 2. E

Razigran uživaj dan je bila osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 4. 10 do 8. 10. 2021. Skozi celoten teden smo učencem poudarjali pomen igre in igranja, kot protiutež epidemije, šolanja od doma in posledicam, ki izhajajo iz tega. Prebrali smo...

Svetovni dan hrane, 16.10.2021

Svetovni dan hrane, 16.10.2021

16. oktobra obeležujemo svetovni dan hrane. Ker je prehrana eden od pomembnih dejavnikov, ki vplivajo na zdravje in dobro počutje, so na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje ob tej prilonosti pripravili krajši nabor osnovnih informacij o zdravem prehranjevanju. Na...

Kulturni dan – Evropski dan jezikov

Kulturni dan – Evropski dan jezikov

V četrtek 30.9.2021 smo v 9.a in 9.b kulturni dan namenili Evropskemu dnevu jezikov. Prisluhnili smo različnim jezikom in se preizkusili v kvizu »Kateri jezik je to?« Gostja kulturnega dneva je bila prevajalka v Evropskem parlamentu gospa Tanja Rogovič Bičič, ki se je...

Dnevi  evropske dediščine

Dnevi evropske dediščine

PRAZNIČNA MIZA Naše prababice so ob paznikih pripravile mizo s prti in priborom iz svoje “bale”.  Na praznično pogrnjeno mizo so postavile krožnike in sklede  iz porcelana, pribor, ki se je uporabljal samo, ko se je ob posebnih priložnostih in prazničnih...

Dostopnost